Skip to main content

Högakustenritten 2024

16/6-23/6

Söndag den 16 juni går startskottet för årets Högakustenritt.
Hornöberget – Skuleberget
Äventyret till häst tar hela 8 dagar genom oändliga skogar och över berg med oslagbara utsikter. Vi färdas till häst längs vindlande stigar runt sjöar och vägar utmed kusten och havet. Ett fantastiskt äventyr och ett minne för livet.
Vill man vara med och delta så går det bra att anmäla intresse redan nu. Vi kommer att ha 6 Islandshästar till förfogande.
Man kan välja att rida från en dag = en distans eller flera. Se nedan.
 
Preliminära distanser:
Distans 1: Hornöberget- Hörsång 16/6
Distans 2: Hörsång – Gavvik 17/6
Distans 3: Gavvik – Häggvik 18/6
Distans 4: Häggvik – Salberg 19/6
Distans 5: Salberg – Salberg 20/6
Distans 6: Salberg – Svartsjön 21/6
Distans 7: Svartsjön – Dynäsfors 22/6
Distans 8: Dynäsfors -Skuleberget 23/6
För intresseanmälan och mer info. Ring eller skicka pm till Elisabeth.
 
Tel. 073-059 32 73

Välkomna 🤗🐎

Etapp 1

Hornöberget – Hörsångs Camping Söndag 16 juni

Från parkeringen på Hornöbergets Hotell rider vi med siktet mot Hörsångs Camping. Vi tar oss fram längs vägar och vandrar bitvis med hästarna över berg och längs slingrande stigar utmed havet. Ett äventyr för den som vill ha en liten utmaning. Denna ritt kräver god ridvana och fysik då man kan behöva stiga av och på hästen själv om så terrängen kräver det.

Etapp 2

Hörsångs Camping – Gavvik Måndag 17 juni

Från Hörsångs Camping rider vi vidare mot Gavvik. Rabarber Caféet i Östanö är ett kärt besöksmål.
En skön och avkopplande ritt som bjuder på mysiga miljöer och fläktande havsvindar. Under färden ges även möjlighet till ett dopp i havet! Måttlig ridvana krävs.

Etapp 3

Gavvik-Häggvik Tisdag 18 juni

Från Gavvik rider vi längs med havet på små stigar och längs med grusvägar. Vi tar en välbehövlig paus invid en magisk havvik.

Även under denna ritt ges möjlighet till ett dopp i havet!
Måttlig ridvana krävs.

Etapp 4

Häggvik-Salberg Onsadg 19 juni

Från vackra Häggvik fortsätter äventyret medsikte mot Salberg via Mannaminne och Gårdsbutiken. Kanske blir det en välbehövlig glass om solen gassar.

Måttlig ridvana krävs.

Etapp 5

Salberg-Salberg Torsdag 20 juni

Detta är en tur man sent kommer att glömma!
Vi rider utför branta backar med hisnande utsikt öven en av Nordingrås vackraste byar, när vi tar oss genom detta landskap så är det inte svårt att förstå att lilla vackra Nordingrå faktiskt består av 52 byar, 52 berg och 52 sjöar. Vi stannar till och äter gott på Gårdsbutiken.
Måttlig ridvana krävs.

Etapp 6

Salberg-Svartsjön Fredag 21 juni

Varför inte fira Midsommarafton till häst! Äventyret fortsätter på slingrande grusvägar mot Svartsjön. Väl framme erbjuds ett svalkande dopp med Svartsjön.
God ridvana krävs.

Etapp 7

Svartsjön-Dynäsfors Lördag 22 juni

Idag lämnar vi Nordingrå med siktet inställt på Dynäsfors. Denna etapp kräver sin ryttare, vi rider genom Ullånger upp mot Getberget på mysiga grusvägar och längs slingrande stigar längs sjö och strand. Väl framme erbjuds det ett välförtjänt dopp i Dynäsforsen.
God ridvana krävs.

Etapp 8

Dynäsfors-Skuleberget Söndag 23 juni

Detta är sista etappen på Högakustenritten. Vi avrundar äventyret till häst med denna etapp som tar oss genom Dockstas fantastiska landskap och natur. En bekväm ritt med mycket tölt.
God ridvana krävs.